¨

Antallet af konkurser er begyndt at falde

Foto: TV ØST

Antallet af konkurser steg i 2010. Men i december faldt de i forhold til samme måned forrige år.

Selv om antallet af konkurser sidste år steg i forhold til 2009, så er erhvervslivet så småt ved at lægge krisen bag sig. I december faldt antallet af konkurser nemlig sammenlignet med samme periode året før.

- Gennem finanskriseårene 08, 09 og 10 har vi set et stigende antal konkurser, men det kunne tyde på, at 2011 bliver året, hvor kurven for alvor knækkes, siger adm. direktør i kredit- og markedsanalysevirksomheden Experian, Christoffer Spangenberg.

Antallet af konkurser steg sidste år med 13,3 procent i forhold til året før. I 2010 gik 6662 virksomheder konkurs. Og det er rekord i alle de år siden 1996, hvor Experian har lavet statistik på udviklingen.

Men 2010 viste også en stigning i antallet af nyetablerede virksomheder i forhold til 2009, nemlig 19.116. Og det er en stigning på 4,8 procent.

Alene i december steg antallet af nyetablerede virksomheder med 13,6 procent. Og det var især i Hovedstaden og Østjylland samt på Bornholm.

Antallet af konkurser steg sidste år forholdsvis mest på Bornholm, Lolland-Falster og i Hovedstaden.

Imens var der et fald i konkurser på Fyn og i Nordjylland, Sydjylland og Færøerne.

Alle brancher har oplevet en stigning i konkurser. Mest inden for forsyningsvirksomhed, råstofindvinding og sundhedsvæsen samt kultur, forlystelser og sport.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App