Antallet af huse på tvangsauktion stiger

Antallet af tvangsauktioner i vores område stiger. Hver tredje tvangsauktion i Danmark finder sted i vores område.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Krisen er langtfra væk, og bidder stadig fra sig i Vest-, Sydsjælland og Lolland-Falster.

Det viser Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede tal for juni 2014. I Danmark som helhed er antallet af tvangsauktioner faldet de seneste to år – men i vores område går det den helt forkerte vej.

I alt tegner vores område sig for næsten hver tredje tvangsauktion i Danmark – selvom kun 14 procent af boligerne ligger her. Det viser en opgørelse fra Realkreditrådet på baggrund af tal fra iTvang.

Værst er situationen i Slagelse, Guldborgsund, Lolland, Kalundborg, Odsherred og Næstved Kommuner, der tilsammen står for 20 pct. af landets tvangsauktioner.

- Det er ofte en skilsmisse, ledighed eller sygdom, der fører til problemer med at betale ydelsen på realkreditlånet. Normalt vil boligejere i problemer sælge deres bolig og finde sig et billigere sted at bo. Men nogle steder er boligmarkedet så fastfrosset, at det er umuligt at sælge. Det er især visse kommuner i Vest- og Sydsjælland, der er hårdt ramt, og derfor er der også flere tvangsauktioner her, siger underdirektør i Realkreditrådet, Peter Jayaswal.