Antal af juleindbrud på niveau med tidligere år

Indbrudstyve har været på spil flere steder i regionen i juleaften og nat. Men i begge politikredse i regionen er antallet indbrud på niveau med tidligere år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indbrudstyvene er traditionelt på spil i juledagene. Men indtil videre har politiet i de to politikredse i vores region fået 78 anmeldelsser i alt.

I Midt- og Vestsjællands Politikreds har man i tidsrummet fra juleaftensdags morgen til juleaften ved midnatstid registreret 36 indbrud, hvoraf 19 indbrud i TV ØSTs sendeområde. 

25. december har politiet indtil klokken 15 i Midt- og Vestsjællands Politikreds modtaget yderligere 18 anmeldelser om indbrud, oplyser Bent Sten Andersen, vagtchef Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er meget tæt på at være på niveau med tidligere års antal af anmeldelser, og vi kan konstatere, at der ihvertfald ikke er tale om deciderede indbrudsbølger, fortæller han.

Han slår fast, at indbrudstyve efterhånden føler sig mere forfulgt.

- Naboer iagttager mere og tøver generelt ikke med at ringe til politiet, hvis de ser noget mistænkeligt. Flere sørger også for at have noget lys tændt, så tyvene ikke umiddelbart kan se, at der ikke er nogen hjemme, siger Bent Sten Andersen.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har man i samme periode - altså i døgnet - 24. december modtaget i alt 13 anmeldelser om indbrud. 25. december indtil klokken 15 har Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi modtaget yderligere 11 anmeldelser om indbrud. Det oplyser Bo Georg Petersen, vagtchef Sydsjællads og Lolland-Falsters Politi.