Ansøgningsfrist til studenterhuen nærmer sig

Sidste frist for at søge om at blive optaget på gymnasiet, HF eller en erhvervsuddannelse efter sommerferien er fredag den 1. marts

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis der skal sidde en studenterhue på hovedet om godt tre år, er det nu valget skal træffes.

Alle ungdomsuddannelserne har ansøgningsfrist på fredag - det er både gymnasiet, HF og erhvervsuddannelserne.

Der er plads til 7.404 elever i regionens gymnasie - og HF klasser i år og der er 3.503 pladser på erhvervsuddannelserne.

Ønsker opfyldt

Eleverne skal have sendt en ansøgning senest fredag. Så skal der tælles op og læses igennem og senere i marts holder skolernes fordelingsudvalg møde. Der vil det så vise sig, hvor mange elever der har søgt de forskellige skoler, og om alle elever kan få deres ønske opfyldt. 

quote Vi er kommet ind i en gænge, hvor vi kan tage de 1. prioriteter der er.

Formand for fordelingsudvalget i Vestsjælland, Peter Abildgaard Andersen

Sidste år fik knap 99 procent af dem, der søgte en plads, opfyldt deres førsteprioritet. Og det scenarie gentager sig formentlig i år.

- De gamle Vestsjællands – og Storstrøms Amter har ikke de store problemer med hensyn til overbookning. Vi er kommet ind i en gænge, hvor vi kan tage de førsteprioriteter, der er, siger formand for fordelingsudvalget i Vestsjælland og rektor på Kalundborg Gymnasium og HF, Peter Abildgaard Andersen.

Første skoledag på langt de fleste skoler er mandag den 12. august - og først der vil det vise sig, præcis hvor mange elever, der starter på en ungdomsuddannelse i år.

Så mange elever kan den enkelte skole optage i skoleåret 2019/2020