¨

Ansatte i kommunerne får mere i løn

Foto: TV ØST

De ansatte i landets kommuner kan se frem til en lønstigning på 5,42 procent. Det står fast efter lønmodtagernes forhandlinger med Kommunernes Landsforening.

En hektisk weekend kulminerede natten til mandag, da forhandlerne for 500.000 lønmodtagere i de danske kommuner nåede til enighed med arbejdsgiverne i Kommunernes Landsforening, KL.  

Aftalen skrives først endeligt under kl. 8.30, men de store linjer er på plads, herunder sikringen af reallønnen for den halve million ansatte. Det erfarer Finans, som er Jyllands-Postens erhvervsmedie.

Stigningen fordeler sig med 4,81 pct. i lønstigninger over de næste tre år samt 0,61 pct. fra den såkaldte reguleringsordning, som sikrer, at lønudviklingen i det offentlige følger det private.

Parterne startede forhandlingerne fredag kl. 13, men gik nogle timer senere hver til sit. De mødtes igen lørdag kl. 17, men da KL i sin forhandling med lærerne havde brug for at få godkendelse fra både sin hovedbestyrelse, formandskab og finansminister Bjarne Corydon, kom de reelle forhandlinger først i gang lørdag over midnat.

Disse forhandlinger sluttede sent søndag aften, hvorefter de sidste knaster for alle ansatte i kommunerne kunne færdiggøres, og faldt på plads omkring kl. 02:30 natten til mandag.

Timerne siden da er gået med at læse aftalen igennem og afklare eventuelle tvivlsspørgsmål med formuleringerne.

Det er formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, der dels forhandler for Lærernes Centralorganisation, men også er chefforhandler for det såkaldte Forhandlingsfællesskabet, der er en sammenslutning af 53 fagforeninger.

På den anden side af bordet er det Høje Tåstrups borgmester Michael Ziegler, der fører forhandlingerne for arbejdsgiverne i KL.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App