Anklagere: Ikke intention at brændemærke sygeplejersker

Anklagemyndigheden afventer sagsanlæg fra sygeplejersker. Ville ikke hænge sygeplejersker ud som mordere, men nægter fortsat at undskylde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har selvfølgelig ikke været anklagemyndighedens intention at brændemærke en hel profession som mordere.
 
Det siger Anklagemyndighedens kommunikationschef, Mikkel Thastum, som kommentar til, at Dansk Sygeplejeråd vil anlægge injuriesag mod en anklager for hendes kontroversielle udtalelser i sagen mod en drabssigtet sygeplejerske i Nykøbing Falster.
 
Sygeplejerådet betragter det som grov mistænkeliggørelse af alle sygeplejersker, at anklager Jeanette W. Andersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, har sagt, at "det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at tage livet af deres patienter".
 
- Jeg kan godt forstå, at de er blevet tossede over det. Men selvfølgelig har det ikke været anklagemyndighedens intention at hænge en hel profession ud, siger Mikkel Thastum til Ritzau.
 
- Det er klart, at vi ikke har den opfattelse, at sygeplejersker generelt går rundt og slår deres patienter ihjel. Vi beklager, at udtalelsen fra anklageren i den konkrete sag er blevet opfattet på den måde, siger han og fortsætter:
 
- Anklageren har blot villet gøre opmærksom på, at der har været tidligere sager i udlandet og herhjemme, hvor sundhedspersonale har misbrugt den tillid, vi har vist dem som mennesker og som samfund, siger Mikkel Thastum.
 
Anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi afviste tidligere fredag i et brev til sygeplejerskernes fagforening at trække udtalelsen tilbage, fordi den ifølge anklagemyndigheden ikke er ulovlig.
 
Det fik Dansk Sygeplejeråd til at henvende sig til en advokat med henblik på at indlede en injuriesag.
 
Mikkel Thastum siger, at Anklagemyndigheden nu afventer et sagsanlæg.
 
/ritzau/