Ammitzbøll: Udspil er god sag for mig

Simon Emil Ammitzbøll bryder sig ikke om de mange forbud i regeringens forebyggelseskommission. Men udspillet er vigtigt for hans parti Borgerligt Centrum.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Totalt forbud mod rygning indendørs, dyrere cigaretter og hævning af aldersgrænsen for køb af alkohol.

Det er alle punkter, der indgår i de anbefalinger, som regeringens forebyggelseskommission præsenterer tirsdag. Og det er alle forslag, som formanden for Borgerligt Centrum, Simon Emil Ammitzbøll, er lodret imod.

- Det er gode eksempler på det, vi kalder opgøret med Big Mother-samfundet. Netop denne her forestilling om, at vi på grund af vores statslige idealer kan tvinge fok til at leve på en bestemt måde for at beskytte dem mod dem selv, siger Ammitzbøll til Ritzau.

Ved at lave forbud mod rygning skaber man en social slagside, de dyrere cigaretter kan skabe grobund for et nyt marked for bander og endelig vil en hævning af aldersgrænsen for salg af alkohol tage ansvaret ud af hænderne på forældrene, påpeger Ammitzbøll. Han mener, man i stedet bør fokusere på "positive" tiltag som lettere adgang til motion i stedet for tvang.

Hvor de mange forbud i kommissionens rapport møder modstand fra Borgerligt Centrum, så peger Ammitzbøll på, at det er en vigtig sag for hans parti.

- Det er vigtigt, at der er et parti som Borgerligt Centrum, der går imod den generelle tendens til, at man bare siger ja til et hvilket som helst forbud og en hvilken som helst regel. At der er nogen, der tør repræsentere det udgangspunkt, at vi hver især repræsenterer en sund fornuft. Hvordan det så vil ende til valget, må vi jo se, når den tid kommer, siger han.

/ritzau/