Ammitzbøll i modvind

Opbakningen til Borgerligt Centrum er ikke overvældende i det borgerlige bagland. Det viser en rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt de borgerlige partiers kredsformænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kun hver tiende af de borgerlige partiers kredsformænd tror på, at Simon Emil Ammitzbølls Borgerligt Centrum har en chance for at komme i Folketinget efter det næste valg. Og en lige så stor andel håber, at Borgerligt Centrum eller/og Liberal Alliance får indflydelse på VK-regeringens politik.

Det viser en rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt de tre partiers kredsformænd. Rundspørgen viser, at troen på Borgerligt Centrums chance er størst hos De Konservative kredsformænd. Her tror 13 procent på muligheden, mens troen er svagest i Simon Emil Ammitzbølls tidligere Radikale bagland. Kun 10 procent af De Radikale kredsformænd tror på hans chance. Til gengæld er håbet her størst. 14 procent af de Radikale kredsformænd håber, at Borgerligt Centrum indflydelse på regeringens politik.

Alligevel ser Simon Emil Ammitzbøll fortrøstningsfuldt på tallene. Han hæfter sig, ved at netop de tre partiers kredsformænd på papiret ikke har nogen politisk interesse i, at Borgerligt Centrum får succes.

- Når hver tiende kredsformand håber på, at Borgerligt Centrum eller Ny Alliance - eller begge partier - får indflydelse på regeringens politik, så tror jeg, at der må være endnu flere af vælgerne som håber på det. Og det viser, at der er potentiale for et nyt midterparti.

58 procent af de tre partiers kredsformænd har deltaget i undersøgelsen.