Alternativ behandling hitter

Kom sygdommen til livs med energistrømme, nåle eller healing. En fjerdedel her i landsdelen benytter sig af alternative behandlingsformer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fra kosttilskud til healing. Alternative behandlingsformer hitter i Region Sjælland. En ny undersøgelse viser, at flere benytter sig af alternativer til den traditionelle lægevidenskab.

Mens der i 1987 var 11 %, der benyttede sig af de alternative metoder, når de skulle behandles, så er det tal i dag steget til 26 % af befolkningen i Region Sjælland. Den udvikling er helt i tråd med tiden, mener Lasse Skovgaard. Han er ekspert i alternative behandlingsformer ved Københavns Universitet.

- Mange mennesker ønsker en mere helhedsorienteret behandling. De vil både have det psykiske, fysiske, sociale og åndelige aspekt med, siger han.

En af de alternative behandlere i regionen er Hanne Petersen fra Karrebæk ved Næstved. Hun er uddannet kinesiolog. Det er en behandlingsform, der bygger på, at man skal neutralisere ubalancer i kroppen ved hjælp af muskeltests og svingninger fra musik.
- Vi består af væsker, så de frekvenser, der kommer fra lydene, de kommer ind og arbejder inden i os og udretter de mirakler, som man kan sige, de gør, siger Hanne Petersen.

Kur mod migræne

Ifølge Lasse Skovgaard handler den øgede interesse for alternativ behandling om, at man vil gøre op med en tendens i den traditionelle lægevidenskab.
- Det er en reaktion mod et sundhedsvæsen, der på godt og ondt er blevet mere og mere specialiseret. Den er derfor blevet mere fokuseret på behandling med medicin, siger han.

Medicin er der intet af hos Hanne Petersen. Ifølge hende skulle alt fra eksamensstress til livstruende sygdomme kunne behandles med lyde, dufte og ioniserede sten. Men sommetider kan det dog være nødvendigt at ty til de kendte metoder.
- Hvis man løber ind i en mellemørebetændelse, så skal man måske have medicin for det, men hvis man på sigt får rettet sin balance i kroppen, så bliver man slet ikke syg, siger Hanne Petersen.)


Nyhedsoverblik