Allergi-boom på vej

Det er sæson for høfeber, og det betyder at en million danskere nyser, er snottede og klør i øjnene. De kommende år vil antallet af pollenallergikere eksplodere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af allergikere stiger år for år. Statens Institut for Folkesundhed vurderer, at der om ti år er 800.000 flere danske pollenallergikere.

I Astma og Allergi Danmark er de bekymrede for udviklingen. Der er nemlig mange af allergikerne der ikke får den rette behandling. Et problem der bliver vokser sammen med det stigende antal allergikere.

- Når man sompollenallergiekr har fået stillet sin diagnose og skal igang med behandlingen, så er udfordringen, at der findes så mange forskellige kombinations-muligheder med medicin, og det kan være svært at finde det, der virker optimalt for den enkelte. Det siger rådgivningschef i Astma og Allergi Danmark, Betina Hjorth.

Hvad årsagen til de mange pollenallergikere er uvis. Men overlæge Hans Erik Malling fra Allergi Ambulatoriet på Gentofte Hospital tror, at en af grundene skal findes i den vestlige levevis.

- Vi lever simpelthen alt for hygiejnisk. Derfor bliver vores imunsystem forvirret og reagerer på eksempelvis pollen og dyrehår. Ting der ellers er helt ufarlige for os, siger Hans Erik Malling.