Allan var tæt på at tabe til overvægten

Deltagerne møder i denne uge 52-årige Allan Ihlermann, som om nogen ved, hvor alvorlige konsekvenser, det kan få at leve usundt. Og dét gør i den grad indtryk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Allan Ihlermann har stået ansigt til ansigt med døden - og dét selvom han kun er 52 år. Årsagen er usund levevis, og netop derfor har Allan Ihlermann indvilliget i at dele sin barske historie med de fire Lev Livet-deltagere på Rønnesbækholm Kunstmuseum.


- I små 25 år havde jeg misbrugt min krop i en sådan grad, at den næsten havde lukket helt ned. Jeg spiste for meget og spiste forkert, siger Allan Ihlermann.


Hjertet står afFor et år siden beslutter han og konen derfor, at de skal leve sundere og dyrke mere motion. Men allerede på dag to går det galt.


- Jeg er i fitnesscenter og biker. Da timen slutter kan jeg ikke forstå, at min pulsmåler dropper kraftigt. Og pludselig kan jeg ikke huske mere, fortæller Allan. 


Masser af hjælpDet viser sig, at Allan har fået en blodprop i hjertet. Heldigvis for ham er der folk i fitnesscenteret, der ved, hvordan de skal reagere. Allan bliver hevet af cyklen, lagt ned og får hjertemassage. Og kort tid efter sætter en hjertestarter gang i Allans hjerte igen. På sidelinjen står Allans kone og ser chokeret til.


- Pas på jer selv, så I ikke ender lige som mig. Det handler ikke om at gå på kur, men om at leve på en anden måde. Det skulle jeg have gjort for mange år siden, men jeg gjorde det ikke, fordi man jo altid tænker: 'Det rammer ikke mig'. Men det skal jeg hilse og sige, at det gør, understreger han.


En modbydelig historieBudskabet fra Allan går rent ind hos de fire deltagere - specielt Mike Ipsen. I to omgange har Mike oplevet at måtte omkring skadestuen, fordi hans hjerte opførte sig atypisk.


- Det er en modbydelig historie. Det er godt, han stadig er her. Nu har jeg selv prøvet at mit hjerte har galoperet lystigt derudaf, så det giver stof til eftertanke, siger en berørt Mike.


Det kunne være os- Vi kan alle sammen sidde og tænke, at det kunne være os om 20 år, hvis vi ikke havde gjort noget, lyder det fra Tina.


I dag lever Allan Ihlermann et langt sundere liv. Han er stadig i gang med at tabe sig og motionerer flere gange om ugen.