¨

Aldi er på butiksrøvernes hitliste

Foto: TV ØST

Discountkæden Aldi er blevet et yndet mål for butiksrøvere. I løbet af april er også butikker i Faxe og Slagelse blevet røvet.

Det kriminelle miljø har fået øjnene op for landets Aldi-butikker, der er blandt de supermarkeder, som oftest er udsat for røverier. Det skriver Avisen.dk.

For nylig slog en 23-årig butiksrøver hovedet på sømmet, da han skulle forklare Retten i Hillerød, hvorfor han valgte at røve en Aldi-butik i Jægerspris den 30. december sidste år.

- Fordi Aldi har en elendig sikkerhed. Der er ingenting. De har ikke engang videoovervågning. Det er det letteste i verden, og det ved alle, forklarede han under et grundlovsforhør i retten i maj måned.

Grundlovsforhøret er refereret i Lokalavisen Frederikssund og bekræftes af politikommissær Klaus Madsen fra Nordsjællands Politi. Til Avisen.dk siger han om den 23-årige butiksrøver:

- Han har forklaret, at han valgte Aldi til røveriet, fordi han mener, at deres sikkerhed ikke er så god.

HK Handel er foruroliget over den opfattelse, der hersker blandt kriminelle om den butikskæde, hvor hundredvis af fagforeningens medlemmer arbejder.

- Enhver arbejdsgiver har en pligt til at sikre sine medarbejdere bedst muligt, og vi har i mange år kritiseret Aldi for manglende sikkerhed. Det her understreger, hvor vigtigt det er, at vi får sendt det modsatte signal i en fart, siger HK Handels formand, Jørgen Hoppe.

Han påpeger, at der tidligere har hersket samme farlige opfattelse af butikskæden 7-Eleven - som indtil for nylig var plaget af hyppige røverier. Men ved hjælp af vagter, intensiveret kameraovervågning og bedre sikkerhedsforanstaltninger er det her lykkedes at vende den kedelige tendens.

Både medarbejdere og Arbejdstilsynet har flere gange appelleret til Aldi-ledelsen om at hæve sikkerheden for medarbejderne. Men hidtil uden resultat.

Arbejdstilsynet har i en rapport bl.a. konkluderet, at en høj gennemstrømning af ansatte medfører, at oplysninger om butikkernes sikkerhed tilgår "personer i det kriminelle miljø".

Det har ikke været muligt for Avisen.dk at få en kommentar fra Aldi-koncernens danske direktør Jan Lund.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App