¨

Akutpakke til ledige halter bagefter

Foto: TV ØST

Regeringens akutpakke lovede hjælp til ledige på vej ud af dagpengesystemet i form af en telefonkampagne rettet mod virksomheder. Men telefonerne er stille

De op mod 16.000 ledige, der fra nytår risikerer at falde ud af dagpengesystemet, kan se den økonomiske ruin nærme sig med ekspresfart.
Samme hast er der ikke med at udrulle alle dele af den såkaldte akutpakke til 332 millioner kroner, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) præsenterede den 31. august i år, skriver metroXpress.

Telefonerne er tavse
Her knap halvanden måned senere er der endnu ikke foretaget et eneste telefonopkald i den storstilede telefonkampagne, som 'skal finde og synliggøre jobåbninger og muligheder for virksomhedsrettede tilbud i virksomhederne', som det hedder på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside.
Det oplyser Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland, som koordinerer telefonkampagnen.

Kampagne på vej
- Vi er i gang med at tilrettelægge telefonkampagnen sammen med de øvrige beskæftigelsesregioner. Vi skal have aftalt kampagnen med det konsulentfirma, som skal gennemføre det forberedende arbejde, og som skal gennemføre selve opringningsdelen til virksomhederne, siger Kirsten Thomsen,  kontorchef i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland til metroXpress.

Hun regner ikke med, at kampagnen er tilendebragt før omkring januar. Og der kommer til at gå mindst to måneder, fra Beskæftigelsesministeren lancerede sin akutpakke, til det første jobåbningsmøde mellem en kommunal virksomhedskonsulent og en konkret virksomhed finder sted.

Enhedslisten: ikke godt nok
Det er under al kritik, mener Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Henning Hyllested.
- Det går alt, alt for langsomt. Til nytår begynder de første at falde ud af dagpengesystemet, og halvdelen af dem vil ifølge Beskæftigelsesministeriet ikke være berettiget til kontanthjælp, men vil skulle leve af ægtefællens indkomst eller sælge huset.  De vil være tvunget til at gå fra hus og hjem. For dem må det være ekstra fortvivlende, at de, der er sat til at lede efter jobåbninger, slet ikke er kommet i gang endnu, siger han til metroXpress.

MetroXpress forsøgte mandag eftermiddag at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til tempoet i den såkaldte akutpakke. Men det var desværre ikke muligt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App