Akutlægehelikopterne i luften 7 gange det første døgn

De 3 nye akutlægehelikoptere var i luften 7 gange på første arbejdsdag onsdag og lægger dermed ud med en rolig start.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionernes 3 gule akutlægehelikoptere fik en rolig første nat. Det flyvende supplement til regionernes akutberedskaber blev indviet tirsdag og har siden midnat, natten til onsdag, været klar til udrykning. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Besætningen der hører til på de nye baser i Ringsted, Skive og Billund fik alle en rolig nat, inden der var bud efter dem. AMK-Vagtcentralen i Region Syddanmark sendte klokken 12.30 akutlægehelikopteren i Billund af sted mod det sydfynske øhav.

3 helikoptere til 5 regioner

- Man kan sige, at vi med forsøgsordningerne har forberedt os på det her i 3 år, men alligevel har vi haft en betydelig opgave med at blive klar til 1. oktober, siger formand for den styregruppe, der leder regionernes akutlægehelikoptere, Svend Hartling.

- Det spændende har været at se, hvordan regionernes fem AMK-Vagtcentraler har forberedt arbejdet med at dele de tre helikoptere mellem sig. Her har vi forberedt os grundigt – men det er også helt centralt, at samarbejdet fungerer, siger Svend Hartling.

7 flyvninger 1. oktober

Siden den første mission, har de tre helikopterberedskaber været i aktion i tre ud af landets fem regioner, hvor der er fløjet i alt syv missioner i løbet af ordningens første døgn.

Der er fløjet til patienter i Region Midtjylland, Region Sjælland og Region Syddanmark. I Region Midtjylland er der fløjet til patienter i Vestjylland, på Sjælland er der fløjet til patienter på midtsjælland, mens der i region Syddanmark er fløjet til patienter på Fyn, det sydfynske øhav og i Sydvestjylland.

Der er fløjet til både sygdom og svær tilskadekomst. I tidsrummet omkring onsdag klokken 18, var alle 3 helikoptere i aktion på samme tid.