¨

Aktivister demonstrerede mod Cirkus Arena

Foto: TV ØST

Lørdag eftermiddag afholdt foreningen Dyrenes Alliance en større demonstration i Køge - de vil have forbud mod elefanter i cirkus.

Vilde dyr hører til i naturen - ikke i manegen.

Det mener dyreaktivister fra foreningen Dyrenes Alliance, som lørdag eftermiddag i Køge protesterede mod Cirkus Arenas brug af elefanter.

- De har det rigtig slemt, normalt kan elefanter gå op til 80 kilometer om dagen, her er de i stedet spændt fast, og de kan ikke leve deres naturlige liv, siger Assmae Halouani fra Dyrenes Alliance. 

Læs også: Elefanthistorie fra Karrebæksminde går verden rundt

Demonstrationen, hvor omkring 80 personer og flere dyreorganisationer deltog, blev sat i værk, efter at en elefant fra Cirkus Arena ødelagde en bil i forbindelse med den årlige badetur ved Karrebæksminde. 

Turnéchef Klaus Jochumsen giver dog ikke meget for dyreaktivisternes argumenter: 

- Der er jo et regelsæt i Danmark, der administreres af fødevarestyrelsen, hvor det er beskrevet i detaljer, hvordan man skal holde dyr, og hvad man skal gøre for at sikre en høj dyrevelfærd, og det overholder vi til punkt og prikke og mere til, siger han. 

Ifølge Dyrenes Alliance vil de arbejde for et forbud mod elefanter i cirkus, som er blevet indført i en række andre EU-lande. 

03:51 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App