¨

Aktionæroprør i Mols-Linien

Foto: TV ØST

Storaktionær vil have den administrerende direktør i Mols-Linien smidt på bovporten.

Tørlastrederiet Clipper er dybt utilfreds med udviklingen i Mols-Linien, som det Bahamas-baserede rederi ejer 30 pct. af.

Clipper kræver ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten markante ændringer i færgerederiets ledelse. Bl.a. vil storaktionæren afsætte den mangeårige styrmand Preben Wolff, som har været administrerende direktør i selskabet siden 1997.

Den massive utilfredshed fra Clippers side kommer i forlængelse af, at Mols-Linien har nedjusteret hele tre gange i 2010, hvilket har fået aktiekursen til at styrtdykke og udhule Clippers investering.

Samtidig er det endnu ikke lykkedes for rederiets bestyrelse med advokat Frantz Palludan i spidsen at få fastlagt en strategi til at vende udviklingen i den kriseramte virksomhed, som ifølge Clippers beregninger kommer ud af 2010 med et underskud på omkring 80 mio. kr.

Formanden er udpeget af Nykredit og Amagerbanken i fællesskab. De to banker kom til at sidde på store aktieposter i Mols-Linien, efter at de storkunder, der tidligere ejede aktierne, kom i økonomisk uføre.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App