Afgift betyder 1000 kroner mere i husleje

Boligselskabernes Landsforening raser over, hvad den ser som en ekstra afgift for lejere, som er sneget ind ad bagdøren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Danske lejere i almene boliger skal betale 1000 kroner mere om året i husleje. Den ekstra udgift stammer fra en hidtil ukendt moms på viceværters arbejde. Det siger Boligselskabernes Landsforening, der føler sig snydt og mener, at ændringen er blevet lusket ind ad bagdøren til skatteforhandlingerne, skriver Berlingske Tidende.

- Jeg er målløs. Det er et af de groveste forsøg på lovfusk, jeg nogensinde har set, siger formanden for Boligselskabernes Landsforening, Palle Adamsen, efter at have haft lovudkastet om moms på ejendomsadministration til høring.

Han mener, at det nærmest var et tilfælde, at de nederst i bemærkningerne fandt ud af, at der pludselig ville komme en særlig moms på viceværter ansat af boligorganisationerne. 

Skatteminister Kristian Jensen (V) afviser kritikken overfor Berlingske Tidende.

- Der er ikke smuglet noget ind ad nogen bagdør i en sen nattetime her, siger skatteministeren, der ser frem til at modtage beregningerne fra Boligejernes Landsforening.

/ritzau/