Ændringer i togdriften mandag morgen

Skolebørn og voksne skal have tålmodighed med togene, når de i dag mandag vender tilbage til hverdagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag den 11. august er første hverdag efter sommerferien for mange, og flere må se i øjnene, at starten på hverdagen begynder med togproblemer.

Banedanmark oplyser i en pressemeddelelse, at der frem til klokken cirka 8 kun vil køre regionaltog til og fra Ringsted 1 gang i timen mod normalt hver halve time. Klokken 10.30 er problemerne dog endnu ikke løst, og meldingen klokken 14.30 er, at der også tirsdag vil være aflyste tog.

På Kystbanen vil der som normalt køre tog i 10 minutters drift i myldretiden, men de særlige myldretidstog, der herudover sættes ind, bliver taget ud af drift.

Det vil ydermere ikke være muligt at køre tog til og fra spor 8 på Københavns Hovedbanegård, hvilket giver mindre reduktioner i den sjællandske regionaltogstrafik og på Kystbanen.

Alle øvrige tog kører som planlagt.

3 sporskifter beskadiget

Årsagen til reduktionerne er, at en enkelt hjulaksel på et tomt tog, der var under rangering, i weekenden hoppede af sporet på Københavns Hovedbanegård og beskadigede 3 sporskifter. Der er blevet arbejdet intensivt på at udbedre skaderne, og 2 af sporskifterne forventes klar til trafik fra mandag morgen.

- På trods af, at vi ikke kan køre til og fra spor 8, kan vi med lidt justeringer i trafikken opretholde en stort set normal togdrift til og fra Københavns Hovedbanegård, så vi generer passagererne mindst muligt, siger Peter Svendsen, trafikdirektør i Banedanmark, i pressemeddelelsen søndag aften.

Spor 8 på Københavns Hovedbanegård forventes igen at kunne tages i brug i løbet af uge 33, når skaderne på det mest beskadigede sporskifte er repareret.

Informationer omkring køreplaner og afgangstider henvises til www.dsb.dk rejseplanen.dk, og Banedanmark.dk.