Ændringer i kørekortregler til lærlinge

Nye EU-regler for kørekort har givet problemer for motorcykelmekanikerlærlinge, men nu er reglerne lavet om. Og det er til fordel for lærlingene

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I januar fortalte TV2 ØST om Nikolaj Patrick Olsen, som er motorcykelmekanikerlærling, og de problemer han ville få i forhold til sin læreplads, når nye regler i forhold til unge og motorcykler ville træde i kraft 19. januar. Men nu bliver reglerne lavet om igen. 


Nye regler for kørekort trådte i kraft den 19. januar 2013. De betød at aldersgrænsen til mellemstor og stor motorcykel blev forhøjet til henholdsvis 20 og 24 år. Det ville give problemer for lærlinge, som ikke ville kunne prøvekøre motorcyklerne efter reparationer. Samtidig er det et krav til eleverne på motorcykelmekanikeruddannelsen, at de får kørekort til alle motorcykelkategorier, før de kan færdiggøre den afsluttende prøve.


Men nu er der blevet lyttet til problematikken. Justitsministeriet har udsendt en pressemeddelse, omkring de nye ændringer af reglerne.


Justitsministeret har hørt Europa-Kommissionen angående en mulig ændring i reglerne. Den nye ændring vil betyde, at motorcykelmekanikere og motorcykelmekanikerlærlinge kan erhverve kørekort til mellemstor motorcykel fra, de er fyldt 18 år og stor motrocykel, når de er fyldt 20 år.


Kun ved reparation og vedligeholdelse


Indtil indehaveren opfylder de almindelige alderskrav, giver kørekotret kun ret til at føre køretøjer i forbindelse med reparation og vedligeholdelse.


Justitsministeren er glad for den nye ændring.


- Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes at finde en løsninge for de motorcykelmekanikere og -lærlinge, der så ud til at komme i klemme i forbindelse med de nye kørekortregler. Med denne løsning synes jeg, at vi har fundet en god balance mellem hensynet til færdselssikkerheden og hensynet til lærlinge og motorcykelmekanikere


De nye regler for lærlinge og motorcykelmekanikere træder i kraft den 1. april 2013.