Ældre langtidsledige i klemme

Det er svært for langtidsledige over 50 år at komme i job. Flere bliver presset yderligere økonomisk. De mister arbejdsmarkedsydelsen,skriver Avisen.dk

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 Hvert tredje, der mister arbejdsmarkedsydelse inden marts 2015, er over 50 år. Det viser en ny opgørelse blandt FOA's medlemmer. Hos fagforbundet 3F tegner der det samme billede blandt medlemmerne.

Arbejdsmarkedsydelse er en midlertidig ydelse, som ledige kan modtage, hvis de opbruger deres dagpengeret. Beløbet er mellem 60-80 procent af dagpengesatsen.

  - Det er desværre mere op ad bakke at finde et arbejde igen, når man har rundet de 50 år. Derfor skal der gøres noget aktivt for at få denne gruppe i arbejde, så de ikke ender med at stå med kontanthjælp eller ingen indtægt overhovedet,siger Mona Striib, næstformand i FOA til Avisen.dk.

 

Fagbevægelse: Forlæng ydelse
Fagbevægelsen, Enhedslisten og SF har den senere tid presset på for mere hjælp til de ledige, der mister retten til dagpenge. Senest har LO foreslået, at forlænge den midlertidige arbejdsmarkedsydelse frem til, at der eventuelt kommer et nyt dagpengesystem i 2016.

 Sandsynligheden for, at man som senior over 50 år får et arbejde, er markant lavere, end hvis man er yngre.

 - Arbejdsgiverne betragter ikke seniorer som en attraktiv arbejdskraft, så der foregår aldersdiskrimination. Hvis man så oveni har været arbejdsløs i en længere periode, så er man helt ude, siger Per H. Jensen, professor ved Aalborg Universitet, der forsker i seniorer på arbejdsmarkedet til netavisen.

 

 


Nyhedsoverblik