¨

Ældre kan se frem til mere brugerbetaling

Foto: TV ØST

Kommunernes Landsforening kræver et opgør med den gratis kommunale hjemmehjælp.

Til trods for flere ældre er 18.534 timer med kost og spand hos hjemmehjælpsmodtagere skåret væk i kommunerne siden 2008, og kommunernes forening, KL, vil gå endnu videre og kræver et opgør med den gratis kommunale hjemmehjælp, som kun findes i Danmark og Canada, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I fremtiden skal ældre med indtægter ud over folkepensionen og ATP pålægges brugerbetaling, mener KL-formand Jan Trøjborg (S).

- Mange ældre har gunstige pensioner, så derfor bør betalingen for praktisk hjemmehjælp gradueres. Det er fornuftigt at tage diskussionen nu, da midlerne er knappe - ikke så meget for kommunernes skyld, men for velfærdssamfundets. Vi bliver nødt til at prioritere den personlige pleje til de svageste ældre, siger Jan Trøjborg til avisen.

Umiddelbart er der opbakning til ideen hos De Radikale, hvor finansordfører Marianne Jelved kalder det en "rimelighedsbetragtning".

- Det er ikke rimeligt, at velstillede pensionister skal have gratis rengøring af kommunen, siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App