¨

Advarsel: Måske kan din bil ikke starte i morgen

Foto: TV ØST

Temperaturer ned til minus 15 grader i nat kan tage livet af batteriet i din bil. Se her, hvad der måske kan bringe det til live igen.

Masser af bilister vil få svært ved at starte bilen i morgen.

Sådan lyder forudsigelsen fra Dansk Autohjælp, der med den kommende nats iskolde temperaturer som baggrund frygter de en travl onsdag morgen.

 - Vi forventer at skulle ud og starte rigtig mange biler i morgen. En nat med ned til 15 frostgrader er hård kost for bilbatterier. Et batteri kan miste op til 50 % af sin kapacitet, og så kan man risikere, at der ikke er strøm nok til at starte i morgen tidlig, siger vagtcentralchef Ellen Trolle fra Dansk Autohjælp.

Sådan redder du batteriet

Dansk Autohjælp anbefaler, at bilister får tjekket batteriet i dag.

- Sørg for at batteriet er mest muligt opladet. Det gælder om at undgå småture med mange start/stop og samtidig spare på strømmen til blæser, elruder og sædevarme. Kør evt. forbi værkstedet og få tjekket batteriet eller sæt en lader på derhjemme, råder Ellen Trolle.

Et trick til at få liv i et ellers dødt batteri er, at tænde for det lange lys, og lade det brænde i 30 sekunder, før man starter bilen.

- På den måde får batteriet lov at arbejde lidt, før motoren skal startes, og det kan i nogle tilfælde lige være nok til at få bilen i gang, siger Ellen Trolle.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App