Advarsel: Flere tog på Lille Syd (Video)

Sporarbejde på Sydbanen betyder, at flere tog omdirigeres til Lille Syd. DSB og politiet advarer ulovlige sporkrydsere og truer med bøder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Få tog i timen får ofte kondiløbere og andre, der gerne vil tage en smutvej, til at krydse skinnerne på Lille Syd på strækningen mellem Roskilde - Køge - Næstved. Men nu advares sporkrydserne om flere tog på strækningen.

Årsagen til den øgede trafik er et omfattende sporarbejde på Sydbanen, og derfor vil en del tog fra den strækning blive ledt over på Lille Syd. Derfor opfordrer politiet, Banedanmark og DSB alle sporkrydsere til at stoppe den ulovlige adfærd.

- Vi har det problem, at folk simpelthen ikke respekterer sporene. Og vi vil derfor opfordre til, at folk tænker sig ekstra om og tager den lille omvej, der måske er hen til en autoriseret overgang, siger Kim Andersen, der er områdechef i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

Også ordensmagten vil sætte hårdt ind over for sporkrydsere på Lille Syd i den kommende tid.

- Mange ved ikke, at ud over, at det er dødsensfarligt, så er det forbudt at færdes i sporet. Derfor vil vi under hele sporarbejdet holde et ekstra øje med sporkrydsere og uddele bøder til dem, der på ulovlig vis krydser sporet, siger Troels Permin fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

[video:flv:dsb_1.flv]

Tommy Damstedt Jørgensen

Personale- og Sikkerhedsleder, DSB

 

Henning Winkel er een af de lokomotivførere, der har oplevet sporkrydsere  på Lille Syd-strækningen, og han har en indtrængende bøn til dem:

- Lad være med at krydse sporet! Jeg har flere grimme oplevelser med folk, der kravler under bommene på Køge Station. Der var for eksempel en ældre dame med en gravhund i snor, som nærmest frøs midt i sporet. Heldigvis blev hun fjernet i sidste øjeblik, fortæller lokomotivføreren.

- I skoven ved Haslev/Orned ser jeg tit kondiløbere, der krydser sporet. Jeg ville ønske, de ville lade være. Det slider jo på ens psyke i længden, siger Henning Winkel.

Netop lokomotivførernes psyke er en medvirkende årsag til, at Banedanmark og DSB har lavet en kampagne, der skal oplyse om, hvor farligt det er. Med i oplysningsarbejdet er også det lokale politi.

- Når nærved-påkørslerne og selve påkørslerne sker, er det lokomotivførerne, der sidder tilbage med de psykiske mén. 50 procent af sygemeldingerne blandt lokomotivførerne skyldes nærved-påkørsler eller påkørsler, fortæller Willie Nordahl Jensen, der er sikkerhedsleder i DSB og projektleder på kampagnen. Han påpeger samtidig, at togene kan være svære at høre på afstand.

- Det er ikke længere larmende lokomotiver, vi kører med - det er store, hurtige togsæt, som man først kan høre, når de er lige foran en - og det skaber nogle uhyre farlige situationer, siger Willie Nordahl Jensen.

 

Fakta:

Lille Syd er den 61 km lange jernbanestrækning mellem Roskilde, Køge og Næstved. Der er 13 stationer.

* Frem til den 6. juli øges trafikken på Lille Syd med 58 tog af forskellig type og 29 internationale tog.

* Fra den den 7. juli til 9. august øges trafikken med 85 tog af forskellig type og 42 internationale tog.

* I 2006 registrerede DSB henholdsvis tre dræbte og to kvæstede på strækningen.

* I 2006 blev der registreret 74 nærved-påkørsler.