Advarer mod fupfirma

Annoncehajer er på spil igen. Denne gang er det et tysk firma, der sender breve til flere erhvervsfolk på Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pas på Dansk Internet Register. Sådan lyder rådet fra Håndværksrådet.

- Det er nogle annoncehajer og et fupfirma. Sådan vil vi betegne dem, siger Jeppe Rosenmejer, der er seniorjurist i Håndværksrådet.

Foran på brevet fra Dansk Internet Register, som Sakskøbing Handelsstandsforening for nylig modtog, står der, at en opdatering af basisoplysningerne om ens firma er gratis. Men man skal huske at læse det med småt. Hvis man ændrer nogle oplysninger på formularen og skriver under, så koster det pludselig små 1000 Euro om året i tre år, hvilket svarer til en samlet regning på mere end 20.000 kroner.

- Jeg synes, at det er horribelt, at man kan sende sådan noget ud, uden at nogen skrider ind, siger Thomas Keller, der er kasserer i handelsstandsforeningen.

Men firmaet bag er tysk, og derfor er det svært for de danske myndigheder at skride ind. Det er heller ikke lykkes TV2 ØST at få en kommentar fra firmaet i dag. Sakskøbing Handelsstandsforening kender dog til den slags firmaer og har ikke skrevet under. Nu råder man også butiksejere og andre erhvervsfolk til at passe på post fra det tyske firma.

- Ignorer det, og smid det ud, siger Thomas Keller.

Skulle man ved en fejl have skrevet under, så skal man klage og ikke tage sig af de regninger og rykkere, der måtte dumpe ind af døren.

- Juridisk mener vi ikke, at de har nogen sag, og vi har aldrig oplevet, at de har trukket nogen i retten, siger Jeppe Rosenmejer.