¨

Advarer mod falsk mail om betalingskort

Foto: TV ØST

Hold dig langt væk og afgiv ikke dine kortoplysninger, lyder advarslen fra firmaet Nets.

En større bølge af phisingmails skyller tilsyneladende ind over Danmark. Modtagerne får besked om, at de skal logge på et bestemt link for at bekræfte kort-oplysninger - ellers vil betalingskortet blive spærret inden for 24 timer på grund af flere mislykkede login-forsøg.

Mailen giver sig ud for at være sendt fra firmaet Nets, der udbyder betalings-, kort- og informationssystemer. Men den er falsk. Man skal holde sig fra linket og undlade at indtaste kortoplysninger, lyder advarslen fra Nets.

- Det er desværre ikke nyt, at der med mellemrum spredes disse bølger af mails, hvor Nets angiveligt er afsender. Det, der er lidt anderledes denne gang, er, at ganske mange virksomheder har modtaget en mail på adresser, hvor de almindeligvis får adviserings-mails fra nets. Det gør måske, at modtageren har paraderne nede, og at man er mere tilbøjelig til at svare, siger Søren Winge, pressechef i Nets.

 

Aldrig opgiv følsomme data over e-mail

Nets fik fredag morgen henvendelse fra hundredvis af danskere, og det vidner om, at en stor bølge af phisingmails tilsyneladende er i omløb.

Nets oplyser, at hvis man per e-mail bliver opfordret til at afgive sine kortoplysninger eller sin kode til 3D Secure, som mange anvender, når de handler på nettet med internationale kort, skal man konsekvent undlade at svare.

Man skal aldrig opgive følsomme data som kortoplysninger og personlige koder til tredjepart per e-mail, og man skal undlade at åbne linket. Det kan medføre, at der bliver spredt en ondartet virus på computeren.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App