900 borgere skal høres om nye råstofområder

Torsdag begynder partshøringsfasen op til den nye råstofplan i Region Sjælland. Op imod 900 borgere kan blive nabo til en ny grusgrav.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal findes nye områder at udvinde råstoffer fra, og Region Sjælland sender torsdag sin nye råstofplan i høring om mulige nye graveområder. Det skriver Sjællandske.

28 områder i 11 kommuner er i spil. Blandt andet Næstved, Vordingborg, Faxe, Kalundborg, Stevns, Holbæk, Guldborgsund og Lolland Kommuner i spil. Det kan altså blive fra grusgrave her, at der i fremtiden skal hentes materialer til veje og byggeprojekter.

Partshøringsfasen er en forberedelse, før den endlige plan sendes i høring til foråret,

Op imod 900 borgere kan blive naboer til en grusgrav, og det er dem, der nu skal høres.

- Vi kommer ikke unde om, at når vi udlægger de herg rave, så vil det være et stort indgreb på landskabet, og at det har konsekvenser for dem, der bor i nærheden. Derfor starter vi med at høre dem nu, inden vi går videre, siger Peter Jacobsen, (DF), formand for udvalget for trafik, klima og ressourcer i Region Sjælland.

Se hvilke områder, der er i spil

På kortet herunder kan du se de steder, hvor regionen vil give tilladelse til yderligere råstof-udvinding. De fleste områder ligger op af områder, hvor der allerede nu udvindes råstoffer.

Du kan zoome i kortet og se nærmere. Vær opmærksom på, at kortet ikke er målfast.