¨

900 borgere skal høres om nye råstofområder

Foto: TV ØST

Torsdag begynder partshøringsfasen op til den nye råstofplan i Region Sjælland. Op imod 900 borgere kan blive nabo til en ny grusgrav.

Der skal findes nye områder at udvinde råstoffer fra, og Region Sjælland sender torsdag sin nye råstofplan i høring om mulige nye graveområder. Det skriver Sjællandske.

28 områder i 11 kommuner er i spil. Blandt andet Næstved, Vordingborg, Faxe, Kalundborg, Stevns, Holbæk, Guldborgsund og Lolland Kommuner i spil. Det kan altså blive fra grusgrave her, at der i fremtiden skal hentes materialer til veje og byggeprojekter.

Partshøringsfasen er en forberedelse, før den endlige plan sendes i høring til foråret,

Op imod 900 borgere kan blive naboer til en grusgrav, og det er dem, der nu skal høres.

- Vi kommer ikke unde om, at når vi udlægger de herg rave, så vil det være et stort indgreb på landskabet, og at det har konsekvenser for dem, der bor i nærheden. Derfor starter vi med at høre dem nu, inden vi går videre, siger Peter Jacobsen, (DF), formand for udvalget for trafik, klima og ressourcer i Region Sjælland.

Se hvilke områder, der er i spil

På kortet herunder kan du se de steder, hvor regionen vil give tilladelse til yderligere råstof-udvinding. De fleste områder ligger op af områder, hvor der allerede nu udvindes råstoffer.

Du kan zoome i kortet og se nærmere. Vær opmærksom på, at kortet ikke er målfast.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App