855 millioner kroner på vej til landets kommuner

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) har fordelt 855 millioner kroner til 59 kommuner. Pengene går til vanskeligt stillede kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

855,6 millioner kroner er på vej til 59 udvalgte kommuner. Det sker med fordelingen af særtilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner og til igangsættelse af sociale indsatser i belastede boligområder, skriver Social- og indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

I TV ØSTs dækningsområde er det Lolland Kommune, der med 39,4 millioner kroner får flest penge.

- Særtilskuddene er en mulighed for at give en økonomisk håndsrækning til de kommuner, der står med konkrete udfordringer i forhold til befolkningssammensætningen, kommunens generelle økonomi og sociale indsatser. Med fordelingen af særtilskuddene bygger vi blandt andet ovenpå regeringens ekstraordinære finansieringsindsprøjtning, som særligt betyder ekstra midler til kommuner med mere vanskelige økonomiske vilkår. Dermed styrker vi vilkårene for kommunernes budgetlægning i hele landet, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Tre puljer

Tilskuddene består af tre puljer. Den generelle særtilskudspulje for vanskeligt stillede kommuner er i år på 300 millioner kroner. Heraf er 50 millioner kroner rettet mod kompensation for tab ved refusionsomlægningen på beskæftigelsesområdet i særligt vanskeligt stillede kommuner.

Dertil kommer, at regeringen med økonomiaftalen for 2016 har givet kommunerne et forhøjet likviditetstilskud på 3,5 milliarder kroner, hvor de 2 milliarder kroner er fordelt til kommuner med mere vanskelige økonomiske grundvilkår.

For hovedstadskommunerne er fordelt en særskilt særtilskudspulje, som også er finansieret af områdets kommuner. Endelig fordeles en social særtilskudspulje, som skal understøtte kommuners sociale indsats i boligområder, hvor der er en høj andel af borgere med for eksempel psykiske eller kriminalitetsproblemer.

Her kan du se, hvilke kommuner i vores område der får penge:

Tilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner i 2016:

  • Lolland Kommune               36 millioner kroner
  • Odsherred Kommune      13,8 millioner kroner  
  • Kalundborg Kommune          3 millioner kroner  
  • Sorø Kommune                     1 millioner kroner  
  • Guldborgsund Kommune    12 millioner kroner  
  • Vordingborg Kommune         3 millioner kroner  

Den generelle særtilskudspulje i 2016:

  • Guldborgsund Kommune    6,2 millioner kroner
  • Holbæk Kommune                 6 millioner kroner
  • Lolland Kommune               3,4 millioner kroner
  • Kalundborg Kommune            3 millioner kroner