8 personer anholdt for indsmugling af 1,5 tons hash

Midt- og Vestsjællands Politi og PET har onsdag morgen anholdt 8 mænd, der mistænkes for at stå bag indsmugling af enorme mængder hash fra Sydeuropa til Danmark

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET) har onsdag morgen anholdt 8 personer, der mistænkes for at stå bag indsmugling af narkotika fra Sydeuropa til Danmark.

De anholdte vil blive sigtet for indsmugling af 1,5 tons hash samt forsøg på indsmugling af yderligere 1,5 tons hash. Det er politiets opfattelse, at gruppen gennem flere år har indsmuglet store mængder hash fra Spanien/Marokko til Danmark, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

16 steder ransaget

De anholdte er alle mænd i alderen fra 31-39 år. Der er ransaget 16 steder på Sjælland, og ud fra det foreløbige har politiet fundet cirka 20 kilo hash og 1 skydevåben.

Ved ransagningerne har alle politikredse på Sjælland, Task Force Indbrud (TFI), PET og Task Force Øst (TFØ) deltaget med personale.

Velfungerende kriminel organisation

Midt- og Vestsjællands Politi har efterforsket sagen gennem længere tid i tæt samarbejde med TFØ, Københavns Politi og PET. Efterforskningen har været meget krævende, da gruppen har været meget sikkerhedsbevidst, hvilket har gjort, at politiet har været uhyre grundige med efterforskningen.

Det er politiets opfattelse, at en stor del af hashen formentlig er afsat til Christiania, men at en del også er leveret videre til Sverige.

- Med anholdelserne i dag har vi ramt en meget velfungerende kriminel organisation, der har fungeret i årevis, og som har stået bag indsmugling af meget store mængder hash til Danmark. Organisationen er ikke knyttet til bander eller rocker grupperinger, men er alene knyttet til kriminelle personer, der er meget velkendte i narkotika-sammenhæng, siger politiinspektør Svend Foldager fra Midt- og Vestsjællands Politi.

5 af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde senere i dag onsdag, og anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.