8 cykler stjæles - hver time

Cykeltyvene er flittigere, end de har været i mange år. I det første halvår af i år har politiet fået 35.849 anmeldelser om cykeltyveri. Det svarer til, at der bliver stjålet otte cykler hver time døgnet rundt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er det højeste antal i ni år - og omkring ti procent flere end samme periode sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik. På trods af de mange cykeltyverier er der meget få, der bliver opklaret - kun fem ud af hver 1000 cykeltyverier, skriver JydskeVestkysten.

Politiinspektør Lars Bræmhøj fra Syd og Sønderjyllands Politi fortæller, at det er meget besværligt at opklare et cykeltyveri.

- Tit bliver cyklerne smidt et sted, hvor der ikke er noget, der indikerer, hvem der skulle være gerningsmanden.De mange cykeltyverier skyldes blandt andet den meget lave risiko for at blive taget, mener chefkonsulent i forsikringsoplysningen Forsikring og Pension, Christian Skødt.

- Risikoen er stort set lig nul. Der er ingen retfærdig straf, hvis man stjæler en andens ganger, siger han.I det første halvår af 2009 har landets forsikringsselskaber udbetalt omkring 100 millioner kroner til personer, der har fået stjålet en cykel. Det er en tredjedel mere end samme tidspunkt sidste år, og det skyldes ud over stigningen som sådan også, at de stjålne cykler er mere værd.

- Udviklingen i cykeltyverierne kan enten forklares med, at tyvene går mere målrettet efter kvalitet, eller at folk i almindelighed har fået bedre cykler.

Men uanset årsagen er der grund til at passe ekstra godt på sin cykel, siger Christian Skødt.Han opfordrer cykelejere til at låse den tohjulede fast med en wire - og undlade at den overnatter ved banegårde og busstationer.