¨

78 mio. kr. til sundhed i Region Sjælland

Foto: TV ØST

Regeringen og Dansk Folkeparti har fordelt 425 mio. kr. af akutpuljen på 600 mio. kr. Vores region får 78 millioner kroner.

Det sjællandske sundhedsvæsen er bevilliget 78 millioner kroner i første ansøgningsrunde, hvor regeringen og Dansk Folkeparti har fordelt 425 millioner kroner af akutpuljen på 600 millioner kroner.

Pengene skal øge trygheden i yderområderne gennem sygehusforbedringer og akutbiler, og de er afsat af regeringen og Dansk Folkeparti som et modsvar til befolkningens bekymring over planer om færre og større supersygehuse.

25 millioner kroner er afsat til at ombygge Fakse Sygehus til sundhedscenter, 45 millioner kroner til et sundheds- og akuthus i Nakskov og små 800.000 kroner til en akutbil i Præstø-området, der vil være bemandet med paramedicinere. Det skriver Sjællandske.

Herudover vil Region Sjælland, ifølge Sjællandske, få godt fem millioner kroner til kommunale nødbehandlere, 1,7 millioner kroner til akuthjælpere, der i regionens yderområder kan tilkaldes via alarm 112, samt 350.000 kroner til GPS-udstyr til de udkørende vagtlæger. GPS-udstyret skal gøre det lettere at overvåge, hvor vagtlægerne befinder sig.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App