57-årig skød indbrudstyv i ryggen

En 30-årig mand blev under indbrud i et hjem på Falster skudt i ryggen med et haglgevær. Den 57-årige beboer er anholdt og kræves fængslet for skuddet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et mislykket indbrud i et hus i Gundslev på Falster kostede tidligt i morges en 30-årig indbrudstyv en skudsalve i ryggen, da husets beboer skød ham med et haglgevær.

Den 30-årige og en ven var brudt ind i huset, da den 57-årige husejer pludselig dukkede op.

- Han skød en gang, hvorefter de to indbrudstyve forsvandt ud i en ventende bil med to kvinder i, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen.

Indbrudstyvene kørte herefter til den enes bopæl i det nærliggende Maglebrænde, hvorfra de ringede om hjælp til den sårede 30-årige. Han er nu indlagt på sygehuset i Nykøbing Falster, men er ifølge politiet uden for livsfare.

- Kort efter meldingerne om skyderiet anholdt vi alle fem. Den 57-årige bliver nu fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling, mens de to mænd og de ventende kvinder er løsladt med en sigtelse for indbruddet, siger Søren Ravn-Nielsen.

Den anholdte husejer fremstilles i grundlovsforhør klokken 14.30 i retten i Nykøbing Falster.

Ifølge Folketidende har den 57-årige inden grundlovsforhøret erkendt at have forvoldt fare for andres liv ved at skyde ud af vinduet. Han fortalte, at han blev vækket ved, at nogen puslede udenfor. Her så han to mænd cirka 30 meter væk, som han mente var ved at stjæle noget. Han tog derfor et haglgevær og skød ud af vinduet efter dem. Den ene blev altså ramt i ryggen og i hovedet.

Se video fra gerningsstedet herunder:
[video:flv:090408_skud1.flv]

Her ligger Maglebrænde og Gundslev: