5 dødsulykker på blot én måned

Onsdag morgen blev en bilist dræbt på Vestmotorvejen, og dermed er der sket hele 5 dødsulykker i vores område alene i løbet af den sidste måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har været en blodig måned i trafikken i denne del af landet.

6 personer har mistet livet i 5 alvorlige uheld - senest onsdag morgen, hvor en kvinde omkom efter at være havareret med sin bil på Vestmotorvejen.

En enkel i en hel række

Det er dog blot en enkel i en hel række voldsomme trafikulykker, der har plaget regionen.

Onsdag den 11. september blev en 19-årig mand slået ihjel ved en soloulykke, da han kørte ind i en parkeret sættevogn ved Sorø.

I samme uge, den 14. september, ramte 22-årig kvinde og hendes 27-årige ven frontalt ind i en anden bil på Landevejen ved Svinninge i Nordvestsjælland, og blot 2 dage senere, den 16. september, mistede en kvindelig fodgænger livet, da hun blev påkørt af en formentlig beruset lastbilchauffør på Sæbyvej i Høng.

Slap udskadt

Udover dødsulykkerne er også andre - dog mindre alvorlige - trafikuheld opstået på egnen.

I dag, onsdag, stødte 2 biler sammen på Vestmotorvejen, fordi der var svaner på vognbanen. Ingen kom dog til skade ved ulykken. Også en 61-årig mand slap uskadt, da han tirsdag morgen havnede i en grøft, efter at han forulykkede i sin bil i Holbæk.

Laveste antal siden 1930

Antallet af ulykker - især med dødeligt udfald - er ellers faldet markant igennem en længere periode. Sidste år omkom 32 personer i trafikken i Region Sjælland, hvilket er det laveste antal siden 1930.

Tendensen har desuden vist sig at være den samme på landsplan, hvor 174 blev slået ihjel i 2012.