4.866 adresser kæmper om luns af eftertragtet fiberpulje

Det er en stor bunke ansøgere til Fiberpuljen på 50 millioner kroner, som nu skal kigges igennem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kan meget snart være godt nyt til de mange hustrande, som oplever knas med deres internetforbindelse.

Torsdag er der nemlig tikket hele 167 ansøgninger til den eftertragtet Fiberpulje på 50 millioner kroner, hvor man kan få tilskud til projekter til at forbedre internetforbindelse.

Det offentliggør Seas-Nve og fibernetselskabet Fibia i en fælles pressemeddelelse.

De 167 ansøgninger med i alt 4.866 adresser fordelt over hele landet skal nu vente på, at deres ansøgning bliver læst og vurderet af Seas-Nve, der finansierer puljen. Tanken bag er, at projekterne skal bidrage til økonomisk vækst og udvikling i særligt udfordrede områder på Sjælland og Øerne.

Ud af de mange ansøgninger er 48 af dem fra Region Sjælland, og det høje antal ansøgere overvælder fibernetselskabet Fibia, som står for at udvælge og etablere de projekter. 

- Selv om vi dagligt er i kontakt med ildsjæle, der kæmper for at få tidssvarende internet til deres område, er vi overvældede over interessen for Fiberpuljen. 170 ansøgninger er imponerende og understreger, at mange danskere er koblet af den digitale udvikling, ikke mindst i Vest- og Sydsjælland samt på øerne, udtaler administrerende direktør Fibia, Casper Holst-Christensen, i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør i SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, glæder sig ligeledes over at hjælpe fibernettet længere ud i de tyndt befolkede områder i regionen.

- Med Fiberpuljen har vi rakt hånden ud til alle dem, der indtil i dag har haft lange udsigter til at få en tidssvarende bredbåndsforbindelse. Den hånd har overvældende mange virksomheder og privatpersoner taget imod. Med Fiberpuljens 50 millioner kroner kommer SEAS-NVE til at investere i alt 376 millioner kroner i fiberudrulning alene i 2017. Størstedelen går til Sjælland og Øerne. Det kommer til at give regionen et gevaldigt digitalt løft, udtaler Jesper Hjulmand.

167 ansøgninger