46 sjællandske børn indlagt: Blev syge i svømmehal

En tur i svømmehallen gjorde torsdag aften 46 børn og 9 voksne syge. Børnene er på sommerlejr i Tarm i Jylland og blev indlagt på grund af klordampe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

46 børn og 9 voksne er blevet indlagt efter en tur i svømmehallen i Tarm Idrætscenter torsdag aften.

Den store gruppe, der kommer fra Alsønderup ved Hillerød, er på sommerlejr i Tarm. Under opholdet i svømmehallen blev de alle dårlige og begyndte at hoste og kaste op, fortæller Midt- og Vestjyllands Politi.

Indlagt på 4 sygehuse

Personerne, der befandt sig i hallen, er indlagt til observation på 4 sygehuse i området. Børnene er mellem 12 og 13 år.

Ingen er i livsfare, fortæller politiet, som fik anmeldelsen om de mange dårlige børn og voksne kort før 23.

- Ved nærmere undersøgelser af hallens tekniske udstyr blev det konstateret, at hallens luftfugtighedsmåler var gået i stykker torsdag klokken 9.30 og derved havde forårsaget en høj koncentration af klordampe i hallen, oplyser vagtchef Kjeld Nedergaard i en meddelelse.

Ingen i livsfare

De mange børn og 9 voksne er overført til flere hospitaler. Politiet understreger, at ingen er i livsfare og forventer, at samtlige indlagte bliver udskrevet fredag.

- Såfremt brugere, efter at have været på besøg i hallen, føler vedvarende symptomer på hoste, irritation i luftvejene og kvalme, opfordrer Embedslægeinstitution til, at man søger kontakt med egen læge, skriver vagtchefen.

/Ritzau/