41 procent ved ikke, at der er valg på søndag

Det får skyld for meget. For at være kompliceret, kedelig og frem for alt noget, som folk ikke gider bruge sin tid på. Men mens valget til Europaparlamentet på søndag ikke er lige interessant for alle, er det noget politikerne bruger rigtig meget tid på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne gør meget for at oplyse om valget. Tirsdag aften var der vælgermøde i Holbæk Mediehus. Omkring 40 var mødt op for at høre kandidater fra Socialdemokratiet, Konservative, JuniBevægelsen og Venstre diskutere hinandens politik.

Men selvom politikerne arbejder hårdt, er der mange, der slet ikke ved, at der er valg. En meningsmåling fra Megafon viser at 41 procent af danskerne ikke ved, at vi skal stemme på søndag.

- Det er en katastrofe. Det handler om demokrati, og det er deltagelse. Hvis ikke at stemmeprocenten kommer over 50 procent, så er det en katastrofe, siger Christian Wedell-Neergaard, der stiller op til Europaparlamentet for Konservative.

Det er på søndag, der er valg til Europaparlamentet, og for politikerne er det vigtigt, at folk kommer op af sofaerne for at stemme.

- Det er vigtigt, at stemme på søndag, fordi 80 procent af al lovgivning kommer fra EU, så rent faktisk er der så mange ting i din dagligdag, der afgøres af EU-love, siger Hanne Dahl, der er spidskandidat for JuniBevægelsen.