¨

3F om jobboom: Det går rigtig stærkt lige nu

MHI Vestas udvider produktionen i Nakskov, fordi man har stor efterspørgsel på kæmpe havvindmøller. Og de er ikke alene. Flere steder i regionen er der boom i beskæftigelsen.

Der er dog brug for mere efteruddannelse, lyder det. Ellers kan der komme til at mangle arbejdskraft.

 Ledigheden falder på Sjælland, og der projekter som Fermen Bælt-forbindelsen og den nye højhastighedsbane mellem Ringsted og København sender også flere arbejdspladser til regionen.

Det mærker de også hos 3Fs afdeling på Sydsjælland, fortæller næstformand Anders Ellegaard.

- Vores ledighedstal er faldet ganske markant over det sidste år, og generelt set går det rigtig godt. Vores medlemmer kommer i arbejde, så det er dejligt. Både for dem og for os som fagforening og a-kasse. Det går rigtig stærkt lige nu, siger han til TV ØST.

Og opsvinget på arbejdsmarkedet skyldes en generel optimisme i samfundet, vurderer Anders Ellegaard.

- Folk skal have bygget noget og have transporteret varer. Der er mere gang i samfundet, og det afspejler vores medlemmers mulighed for at få job, fortæller han. 

Læs også Historisk lav ledighed på Sjælland

Efteruddannelse er essentiel

Men den faldende ledighed og det stigende antal job stiller også krav til udbuddet af efteruddannelse, slår næstformanden fast.

- Der er behov for mere efteruddannelse. Ellers løber vi ind i, at vi faktisk kan komme til at mangle arbejdskraft med de rigtige kvalifikationer nogle steder, siger han.

Derfor roser Anders Ellegaard de overenskomstaftaler, der blev indgået tidligere på året.

- De giver flere og bedre muligheder for, at folk kan komme på kursus, mens de har arbejde. Overenskomsterne giver dem ret til at få fri til uddannelse og også få nogle penge med. Både til at leve for og til at betale for kurset, siger han.

Næstformanden fremhæver blandt andet MHI Vestas i Nakskov, der udvider og skal ansætte flere hundrede medarbejdere, og store byggeprojekter i Næstved og Vordingborg som betydningsfulde. 

Læs også Historisk lav ledighed: - Der er virkelig kommet gang i sejlene

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App