3F: Minister gav Scandlines-ansatte jobgaranti

3F mener at massefyringen på Østersø-rederiet Scandlines i sker i strid med alle aftaler. De ansatte var nemlig ifølge fagforeningen garanteret arbejde frem til udgangen af 2010

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 2007 garanterede transportministeren og Folketingets finansudvalg job til de ansatte hos rederiet Scandlines frem til august 2010. Alligevel blev de ansatte på rederiet onsdag mødt med beskeden om, at 400 ud af 2.400 medarbejdere står til at miste jobbet, skriver Nyhedsbrevet 3F.

En sådan massefyring er både i strid med aftaler mellem rederi og fagforeninger, og med garantien, der er skrevet under af daværende transportminister Flemming Hansen (K).

Dokumentet med ministerens underskrift handler om betingelserne for salget af Scandlines til to kapitalfonde. Det blev godkendt af Folketingets finansudvalg i 2007. I dokumentet står der følgende: "Konsortiet garanterer, at der ikke bliver afskediget i Scandlines AG af driftsmæssige årsager frem til 31. december 2010. Denne garanti gælder for både tyske og danske medarbejdere i selskabet."