¨

36 anholdt i stor bandeaktion på Sjælland og Lolland

Foto: TV ØST

Politiets bandeenhed Task Force Øst slog torsdag morgen til mod en række rocker- og bandegrupperinger på Sjælland. 36 er indtil videre anholdt.

Torsdag morgen slog de sjællandske politikredse, politiets aktionsstyrke, SKAT og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst til mod en række rocker- og bandegrupperinger på hele Sjælland og på Lolland, hvor de blandt andet har besøgt en adresse i Jernbanegade, skriver folketidende.dk.

Se update: Politi finder bomber under bande-aktion

Status efter 3 en halv times aktion er, at 61 adresser er ransaget, der er fundet 7 skydevåben, knive, slagvåben, sværd, kastestjerner, narkotika og medicin, dopingmidler, fyrværkeri-bomber mv., og i alt 36 personer er anholdt.

- Vi ransager fortsat på et par adressser. Flere af de mange anholdte er sigtet og afhørt på stedet, hvorefter de er blevet løsladt igen. Dog forventer vi en del fremstillinger i grundlovsforhør i morgen tidlig, siger politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi, leder af den koordnierede sjællandske indsats.

- Det har været en meget tilfredsstillende aktion, hvor vi har fået anholdt mistænkte gerningsmænd til en række af de seneste måneders banderelaterede overfald og skyderier, siger Jørgen Skov  i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.

Adresser her i regionen

Kommunikationsafdelingen i Københavns Politi bekræfter, at bandeekationen også tæller adresser på Vest- og Sydsjælland.

Ritzau erfarer, at politiet under aktionen blandt andet har anholdt en person for et drab i København. Der er angiveligt tale om en mistænkt gerningsmand til drabet på den 27-årige Zaid Mohammed al-Kayssi, der den 20. februar blev dræbt på Finsensvej på Frederiksberg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App