36 anholdt i stor bandeaktion på Sjælland og Lolland

Politiets bandeenhed Task Force Øst slog torsdag morgen til mod en række rocker- og bandegrupperinger på Sjælland. 36 er indtil videre anholdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag morgen slog de sjællandske politikredse, politiets aktionsstyrke, SKAT og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst til mod en række rocker- og bandegrupperinger på hele Sjælland og på Lolland, hvor de blandt andet har besøgt en adresse i Jernbanegade, skriver folketidende.dk.

Se update: Politi finder bomber under bande-aktion

Status efter 3 en halv times aktion er, at 61 adresser er ransaget, der er fundet 7 skydevåben, knive, slagvåben, sværd, kastestjerner, narkotika og medicin, dopingmidler, fyrværkeri-bomber mv., og i alt 36 personer er anholdt.

- Vi ransager fortsat på et par adressser. Flere af de mange anholdte er sigtet og afhørt på stedet, hvorefter de er blevet løsladt igen. Dog forventer vi en del fremstillinger i grundlovsforhør i morgen tidlig, siger politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi, leder af den koordnierede sjællandske indsats.

- Det har været en meget tilfredsstillende aktion, hvor vi har fået anholdt mistænkte gerningsmænd til en række af de seneste måneders banderelaterede overfald og skyderier, siger Jørgen Skov  i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.

Adresser her i regionen

Kommunikationsafdelingen i Københavns Politi bekræfter, at bandeekationen også tæller adresser på Vest- og Sydsjælland.

Ritzau erfarer, at politiet under aktionen blandt andet har anholdt en person for et drab i København. Der er angiveligt tale om en mistænkt gerningsmand til drabet på den 27-årige Zaid Mohammed al-Kayssi, der den 20. februar blev dræbt på Finsensvej på Frederiksberg.