¨

34-årig mand fortsat fængslet for drab - politi fandt 'dødsliste' under ransagning

Kiehn Georg Andersen (t.v.) blev fundet dræbt i april. Søndag blev en anden mand fundet dræbt i sit hus, mens Finn Ørsdahl (t.h.) blev fundet dræbt i februar. Foto: Privat / René Lind / Privat

En huskeliste over effekter, 'der kan anvendes ved drab' belaster ifølge politiet en 34-årig mand fra Sjælland, der sidder varetægtsfængslet for drab.

Politiet fandt under en ransagning en huskeliste over effekter, 'der kan anvendes ved drab', som nu kan belaste en 34-årig mand fra Sjælland. Det skriver BT.

Den 37-årige mand har i knap fem måneder siddet varetægtsfængslet sammen med en 42-årig kammerat, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sigter for at stå bag to drab tidligere på året på Sjælland.

Nemlig drabene på den 68-årige Kiehn Andersen 20. april i Ruds Vedby og på den 80-årige Poul Frank Jørgensen 16. juni i Vemmelev.

Forlænget varetægsfængsling med fire uger

Efter begge drab blev ofrenes huse sat i brand.

Desuden er de fængslede også sigtet for et hjemmerøveri i Skibby i Nordsjælland, og politiet har mistanke om, at de også kan have andre alvorlige forbrydelser på samvittigheden.

I Retten i Næstved fik den yngste af de to fængslede – den 34-årige mand – torsdag formiddag forlænget sin varetægtsfængsling med yderligere fire uger, selv om hans advokat kæmpede for at få ham løsladt.

Men specialanklager Susanne Bluhm kunne i retsmødet blandt andet oplyse, at politiet i den 34-åriges bil ved en ransagning har fundet en notesbog med en huskeliste over effekter, 'der kan anvendes ved drab'.

Efterforskningen tegner et meget bekymrende billede

I begyndelsen foregik fristsforlængelser i sagen for lukkede døre, men da der for en måned siden for første gang kom åbne døre i sagen, udsendte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en pressemeddelelse, der forbandt de to fængslede mænd med andre grove forbrydelser:

- Vores efterforskning tegner et meget bekymrende billede af de to anholdte, som vi mistænker for at være indblandet i flere andre alvorlige og grove forbrydelser ud over de to drab og hjemmerøveriet i Skibby. Så vi fortsætter med en dybdegående efterforskning mod de to mænd, indtil alle kort i sagen er blevet vendt, lød det i den forbindelse fra politiinspektør Kim Kliver.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App