31 personer sigtet for menneskesmugling

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har haft nok at se til, siden regeringen 4. januar indførte midlertidig grænsekontrol. 31 personer er sigtet for menneskesmugling, og sagerne kan bidrage til politiets indsats i fremtiden, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har med assistance fra Nordsjællands og Københavns Vestegns Politi haft travlt med de målrettede kontroller, der blev indført som følge af regeringens beslutning den 4. januar 2016 om midlertidig grænsekontrol.

Ud over håndteringen af asylansøgere og afviste personer uden lovligt ophold i Danmark, har indsatsen indtil videre ført til, at 31 personer er blevet sigtet for menneskesmugling. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det er forholdsvis mange sager, hvor de sigtede menneskesmuglere fordeler sig over flere nationaliteter – dansk, svensk, norsk, tysk samt et antal asylansøgere med oprindelse fra de største migrant lande. De seneste 14 dages kontroller har således ført til de 31 sigtelser for menneskesmugling.

- Det forholdsvis store antal sager på den korte tid viser, at migranterne til stadighed ønsker at omgå politiets kontroller, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og fortsætter:

- Vores nuværende resultater viser desværre også, at de organiserede menneskesmuglere har fokus på den indtjening, der er en følge af den store efterspørgsel på transport til de øvrige nordiske lande. Sagerne fordeler sig i øvrigt over biler, busser, tog og gående personer fra færgerne i Rødby og Gedser, og tidsmæssigt fordeler sagerne sig hen over hele døgnet. Sammenfattende har de første 14 dages indsats givet politikredsen et væsentligt efterretningsbillede, der givet vil hjælpe os i den kommende tids kontrolindsats, slutter Kim Kliver.