¨

30.000 danskere bliver snydt på nettet

Danmark er det land i Europa, hvor flest tror på spam-mails budskaber, viser ny international undersøgelse.

I forgårs blev en 40-årig familiefar fra København fængslet. Han havde begået underslæb på 1,6 millioner kroner i den boligforening, han var kasserer for. Pengene havde manden givet til snedige bedragere på en kinesisk hjemmeside, der havde lovet ham en stor gevinst.

Sagen er et ekstremt eksempel, men langtfra enestående i Danmark. Hvert år lader over 30.000 danskere ifølge en ny stor undersøgelse fra Microsoft sig franarre penge. De falder for lykkelige og løgnagtige budskaber i spam-mail om, at man eksempelvis har vundet i et lotteri uden i øvrigt at have deltaget i det. Samtidig tror hele 32 procent af danske internetbrugere, at nogle budskaber i spam-mail kan være sande. Det er europæisk rekord i internet-dumhed.

- Folk er mere tilbøjelige til at lade sig narre, end de selv vil indrømme, og mere, end vi havde forventet. For mange er det noget, de er så flove over, at det aldrig bliver politianmeldt, siger Tim Cranton, international direktør for Microsofts team forinternetsikkerhed til metroXpress.

Ifølge leder af Afdelingen for Økonomisk Kriminalitet hos Københavns Vestegns Politi Henning Nielsen modtager hver af landets politikredse en række anmeldelser hver eneste måned:

- De folk, der lader sig bedrage, mister typisk 15-20.000 kroner. Det er dog næsten umuligt at finde frem til bagmændene. Vi har således aldrig kunnet opklare nogen af disse sager.

Kom med dine egne eksempler på spam-mails:
Seertjek: Har du fået en spam-mail?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App