300 soldater forhørt efter våbenkup (Video)

Politiet har ikke opnået et gennembrud i forsøget på at opklare det store våbenkup på Antvorskov Kaserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har talt med godt 300 soldater om det store våbenkup fra Antvorskov Kaserne ved Slagelse, men er endnu ikke færdig med denne del af efterforskningen. Endnu mangler politiet at få talt med 60-80 soldater, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er forhøringer, der foregår, og ikke afhøringer af mistænkte, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

- Det er helt normalt i alvorlige sager at fortage forhøringer af folk i nærmiljøet, og det må man jo sige, at soldaterne er, tilføjer han.

TV2 ØST har interviewet vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen. Hør ham fortælle om hvilken teori de arbejder med herunder:
[video:flv:090120_antvorint3.flv]

Røveriet skete natten til 4. januar. Bevæbnede mænd bagbandt vagterne og skaffede sig adgang til et stort antal våben, som de derefter kørte væk med. Siden har forsvaret forbedret sikkerheden. Udbyttet bestod af 209 våben - geværer, pistoler og såkaldt lette støttevåben - samt tilbehør i form af bundstykker, lasersigter og andre ting.

- Der er ikke sket noget gennembrud. Vi er stadig i gang med en omfattende efterforskning og undersøgelse af tekniske spor, siger Søren Ravn-Nielsen.

[video:flv:090120_antvorint1.flv]

Sagen er så alvorlig og stor, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi får hjælp fra Rigspolitiet. Både efterforskere fra NEC (Nationalt Efterforskningsstøttecenter) og fra PET's afdeling for bekæmpelse af organiseret kriminalitet deltager i arbejdet.

[video:flv:090120_antvorint2.flv]

/ritzau/