253 paller: Skat får sin største slik-fangst nogensinde

9 lastbiler har kørt 253 europaller fyldt med slik og chokolade væk fra lager på Midtsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skat har fået en usædvanlig sød fangst. Onsdag beslaglagde Skat 253 paller med slik i Midtsjælland hos en forhandler, der ikke havde afregnet afgift af det kæmpe parti slik og chokolade. Det krævede 9 lastbiler at køre de søde sager væk.

Skat fandt frem til det kæmpemæssige sliklager efter at have fået nogle oplysninger ved en kontrol i en kiosk. Ejeren af sliklageret på Midtsjælland har ikke kunnet dokumentere, at afgifterne er betalt.

Det største beslag

Lageret var på 253 europaller og fyldt med slik og chokolade.

- Det er et af de største beslag af slik og chokolade, som vi har lavet. Vi har brugt hele dagen på at køre de 253 paller slik til vores lager, så vi har endnu ikke noget overblik over, hvor meget det vejer.

- Men det får vi i løbet af de kommende dage, siger Jon Mikkelsen, der er funktionsleder i Skat, i en pressemeddelelse.

Sælges på auktion

Afgiften på slik er 24,61 kroner per kilo. Ejeren af det kæmpemæssige sliklager får regningen for transporten og opmagasineringen, indtil sagen er afgjort. Hvis ejeren betaler den lovpligtige afgift, vil han få sit sliklager udleveret igen.

- Hvis afgiften ikke bliver betalt, så er det ikke sådan, at slikskålene vil blive fyldt hos medarbejderne i Skat. Da det er et meget stort parti, vil vi forsøge at få varerne solgt på auktion, så vi på den måde kan få dækket nogle af statens udgifter, forklarer Jon Mikkelsen.

Ændringer på 24,3 millioner kroner

I forbindelse med finansloven for 2012 blev Skat indsats over for illegal import af punktafgiftspligtige varer opprioriteret.

Projektet er blevet videreført i 2013 og 2014. Alene i 2013 har Skat foretaget 229 kontroller af chokolade- og sukkervareafgift med samlede ændringer på i alt 24,3 millioner kroner.

Hvis du klikker på billedserien ovenover, kan du se Skats billeder af de mange paller slik.

/ritzau/