¨

25 BR-butikker genopstår til foråret

Til foråret vil Salling Group åbne 25 butikker med det kendte brand. Foto: Leif Jørgensen (https://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Kronen_-_BR.jpg)

25 butikker i legetøjskæden BR åbner til foråret, oplyser de nye ejere, Salling Group.

Legetøjskæden BR har endnu ikke sunget sit sidste vers. Til foråret vil Salling Group åbne 25 butikker med det kendte brand, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Direktør Per Bank forklarer, at beslutningen er truffet, efter en overvejelse af hvordan BR-kæden bedst kunne leve videre. Og her var det ikke givet, at BR vil få selvstændige butikker.

- Det har ikke været planen i første omgang, siger Per Bank.

- Vi har vurderet, at vores størrelse i Bilka og Føtex ikke kunne lave det rigtige univers for børnene. Så vi ville nærmest ødelægge brandet ved at lægge det ind i Føtex og Bilka.

I gang med at overtage lejemål

BR's fremtid har været usikker siden december. Her annoncerede selskabet Top-Toy, at samtlige BR-butikker i Danmark skulle lukkes, eftersom Top-Toy gik konkurs.

Top-Toy stod også bag legetøjsvarehusene Toys"r"Us.

Efterfølgende har Salling Group, der nok er bedst kendt for at stå bag stormagasinet Salling samt dagligvarebutikkerne Bilka, Føtex og Netto, købt licensen til BR-brandet i Danmark.

Samtidig har Salling Group også købt hele varelageret. Toys"r"Us-kæden blev dog ikke inkluderet i købet.

Heller ikke medarbejdere eller lejeaftaler var med i handlen. Derfor er Salling Group i gang med at overtage lejemål, hvor det er muligt. I nogle tilfælde vil BR-butikkerne derfor genopstå i deres tidligere butikker.

Der kan også blive tale om, at de rykker ind i nye butikker.

Uvist hvor butikker skal ligge

Der kan også blive tale om både nye og tidligere BR-medarbejdere i de nye butikker.

- Når vi går ud og søger bredt her om en måned, eller hvornår vi nu er klar, så håber jeg, at der er mange af de tidligere BR-medarbejdere vil søge de 300 stillinger, der kommer i spil, siger Per Bank.

Der var 3000 ansatte i hele Top-Toy-koncernen, der også havde butikker i resten af Norden og Tyskland. Der var 77 BR-butikker i Danmark før Top-Toys konkurs.

Salling Group oplyser ikke, hvor de 25 butikker kommer til at ligge. Det bliver dog ikke på "ikke-brofaste øer", som selskabet skriver i pressemeddelelsen.

I løbet af foråret vil butikkernes lokation blive offentliggjort.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App