2.000 deltager i Ungefolkemøde på Møn

Som noget nyt afholder folkemødet på Møn et Ungefolkemøde kun for unge i dag, fredag. Der er debat, politik og dialog på dagsordenen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag og lørdag er der Folkemøde på Møn.

Men som noget nyt er hele fredag dedikeret til de unge. Der er nemlig Ungefolkemøde Møn. En hel dag, hvor der bliver diskuteret emner, der er målrettet de unge. 

På folkemødets hjemmeside kan man læse, at: 

Vi afholder Ungefolkemøde Møn fordi vi håber, det kan få flere unge med i den politiske samtale. Udover den almindelige samfundsfagsundervisning, hvor man skal sidde og kigge i bøger og terpe EU’s institutioner, kan eleverne i løbet af dagen på Ungefolkemødet Møn tage stilling til, hvad der er vigtigt for dem.

Det handler ikke så meget om, hvad de ved, men hvad de vil. Vi håber, det vil engagere unge i politik og samfundsdebatten på en ny måde.

2.000 unge deltager

Godt 2.000 unge fra Næstved, Faxe, Vordingborg, Guldborgsund og Lollands 8. og 9. klasser, gymnasier og videregående uddannelser dukker op til dagens ungefolkemøde. 

Og selv om det er for unge, så er der debatter, politik og dialog på programmet.

Det er fjerde gang, der bliver afholdt folkemøde på Møn. Og tilhører du ikke længere de unges kategori, så kan du være med i morgen, lørdag, hvor folkemødet er i gang mellem 10 og 18.