200 nye arbejdspladser til Sydsjælland

Et nyt sagsbehandlingscenter bliver placeret i Vordingborg. Borgmester Henrik Holmer glæder sig over det nye center, der skal stå klar fra sommeren 2012.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen og Dansk Folkeparti har truffet en beslutning om placeringen af fem nye sagsbehandlingscentre over hele landet. Et af dem kommer til at ligge i Vordongborg, og byen kan dermed se frem til 200 nye arbejdspladser.

- Vi er i kommunalbestyrelsen meget glade for regeringens beslutning om at tilføre området 200 nye arbejdspladser. Det er en overordentlig god nyhed, siger Henrik Holmer, borgmester i Vordingborg Kommune.

De fem sagsbehandlingscentre skal sikre landets kommuner er samlet besparelse på 300 millioner kroner ved at tage sig af telefoniske og elektroniske henvendelser fra borgerne inden for fem sagsområder: boligstøtte, folkepension, økonomisk friplads, barselsdagpenge og børnebidrag.

- Jeg er glad for, at beskæftigelsesminister Inger Støjberg har lagt vægt på at styrke udviklingen i yderområderne og placere et sagsbehandlingscenter i en by som Vordingborg, der netop kan tiltrække den gruppe medarbejdere, som arbejder med objektiv sagsbehandling. Centret får en central placering i den sydlige del af Region Sjælland med adgang til en veludbygget infrastruktur, siger Henrik Holmer.

Ifølge planen skal sagsbehandlingscentret stå klar fra sommeren 2012. De øvre sagsbehandlingscentre skal ligge i Frederikshavn, Holstebro, Haderslev og Hillerød.