20 centimeter sne til Sjælland

Snestormen er mandag morgens helt store taleemne. Mens blæsten har indtaget regionen, lader sneen vente på sig, men op mod 20 centimeter er på vej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er siden fredag varslet snestorm, men indtil videre er det kun stormen, der lever op til prognoserne, mens sneen lader vente på sig.

Indtil videre er det meste af regionen fri for sne, og vejene er tørre, men Ifølge DMI skulle mandagen blive hvis og fygende, skriver Ritzau.

Tirsdag værst

Tirsdag skulle snevejret så for alvor tage til og give Sjælland op til 20 centimeter sne.

- Tirsdagen er absolut ugens allerværste dag rent snemæssigt. Der kan man godt forestille sig, at der bliver store problemer med trafikken, fortæller Klaus Larsen, vagthavende meteorolog på DMI.

- Vi forventer, at det bliver værst i Sjællands-området, hvor der i tirsdagsdøgnet kan falde næsten op til 20 centimeter sne, tilføjer han.

En iskold snevasker

Resten af landet skal dog også forberede sig på et ordentligt skud sne. Og selvom temperaturerne på termometeret kun er lyseblå, kan snefygningen og blæstens styrke i ansigtet få kulden til at føles som en iskold sneboldsvasker.

Men før tirsdagens snestorm, skal vi jo først have mandagen overstået. Og den ser altså også ud til at blive hvid, våd og kold.

- Snevejret ligger lige syd for grænsen og trækker langsomt op over landet i løbet af dagtimerne, fortæller Klaus Larsen, vagthavende meteorolog på DMI, tidligt mandag morgen.

- I løbet af morgentimerne vil det dække den sydlige del af Sjælland, Fyn og Jylland. Det når op til Aarhus-området sidst på formiddagen, tilføjer han.

5-10 cm mandag

Alt i alt forventer DMI, at den sydlige del af landet får fem til 10 centimeter sne mandag. Da vejret samtidigt er rimeligt blæsende, vil det også give anledning til en del snefygning, lyder det.

Til gengæld kan man glæde sig en lille smule til weekenden. For den ser nemlig ikke helt ringe ud - sammenlignet med mange af ugens sneramte dage.

- Det bliver en rigtig vinteruge, men den ender lykkeligt med lidt solskin og tørvejr, siger Klaus Larsen fra DMI.

/Ritzau/