¨

183 mistede livet i trafikken i 2014

Foto: TV ØST

Det går dog den rigtige vej med færre trafikdræbte, der er mere end halveret end for 10 år siden.

Sidste år mistede 183 personer livet i trafikulykker. Det svarer i gennemsnit til, at en person mistede livet hver anden dag. 3160 personer blev kvæstet, og det svarer til, at flere end 60 hver uge kom til skade i trafikken.

Det viser Vejdirektoratets statistik over dræbte og tilskadekomne i 2014. Alligevel går det den rigtige vej mod færre dræbte og tilskadekomne.

Ifølge Vejdirektoratet er antallet af dræbte det næstlaveste i statistikkens historie, mens antallet af kvæstede er det laveste.

Dermed fortsætter den positive udvikling. Antallet af dræbte er nu mindre end halvdelen af det antal, der optrådte i dødsstatistikken for 10 år siden.

- Det ser ud til, at det målrettede arbejde med at nedbringe antallet af de alvorlige trafikulykker har effekt. Men antallet af dødsulykker er stadig for højt, siger transportminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

Ministeren fastslår, at fokus på et forbedre trafiksikkerheden derfor skal bevares.

- Vi kan stadig gøre det bedre, så vi skal fortsætte at prioritere arbejdet med trafiksikkerhed højt, fordi forbedringer kan redde flere liv fremover og dermed hindre de tragedier, som dødsulykker i trafikken er, siger Magnus Heunicke.

Afdelingsleder i Vejdirektoratet Marianne Foldberg Steffensen glæder sig over udviklingen, som kan have mange årsager.

- Vi har i Vejdirektoratet gjort meget for at forbedre sikkerheden for bilisterne, blandt andet ved at ombygge kryds, etablere hastighedsdæmpende foranstaltninger og i det hele taget gøre forholdene mere trygge og sikre på strækninger, hvor der stadig sker for mange uheld.

- Det arbejde fortsætter vi naturligvis med, siger hun.

Det har også betydning, at bilerne er blevet mere sikre. Og en anden kultur i trafikken er ved at brede sig.

- Bilerne er blevet mere sikre, ligesom der er noget, der tyder på, at danskernes generelle trafikkultur har forbedret sig. For eksempel ser vi færre eksempler på spirituskørsel, siger Marianne Foldberg Steffensen og tilføjer:

- Trafikulykker medfører store omkostninger af både menneskelig og økonomisk karakter. Derfor er der gevinster at hente ved at nedbringe antallet af ulykker i trafikken.

Fakta

- I 2014 var der i alt 10.846 trafikulykker i Danmark. Det er 176 færre end i 2013.

I 2014 blev 183 personer dræbt i trafikken på de danske veje. Det er det næstlaveste niveau i statistikkens historie, kun overgået af 2012, hvor der var 167 dræbte. Det er en halvering i forhold til for 10 år siden, hvor 369 mistede livet i en trafikulykke.

- I 2014 var antallet af kvæstede i trafikken 3160 personer. Det er 200 færre end i 2013 og det laveste antal i statistikkens historie. For 10 år siden blev 7546 kvæstet i trafikulykker.

- Statistikken for hele året er fuldendt efter, at tallene for december 2014 er gjort op. De så således ud:

- Der skete 1078 trafikulykker i december mod 978 i samme måned i 2013.

24 personer blev dræbt i trafikken i december mod 20 i samme måned 2013.

259 blev kvæstet i trafikken mod 280 i samme måned 2013.

Kilde: Vejdirektoratet

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App