¨

160 sjællændere har fået snuppet køretøjet

Foto: TV ØST

160 sjællændere må se langt efter deres bil eller knallert i indkørslen. Politiet har nemlig taget deres køretøj.

Ny lovgivning gav fra nytår ordensmagten mulighed for at konfiskere bilen fra påvirkede personer eller folk uden kørekort i kampen for at skabe mere sikre veje. Og det har politiet benyttet sig af. 160 sjællændere har indtil videre fået snuppet deres bil. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

"Vi bruger reglerne"
I Midt- og Vestsjællands Politikreds har man foreløbig konfiskeret 100 køretøjer, mens man i Sydsjælland og Lolland Falsters Politi har taget 60.

- Vi bruger de nye regler. Hver gang vi stopper en spritbilist, er vi opmærksomme på deres fortid og om vi kan tage deres bil, forklarer Steen Bischof, operativ leder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Anden gang falder hammeren
Bilisten får taget køretøjet, anden gang vedkommende bliver taget med en promille på over 1,2. Samme sker den tredje gang politiet standser en person uden gyldigt kørekort.

Både Sten Bischof og Erik Mather, leder af færdselsafdelingen i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, glæder sig over lovændringen.

- Med de nye muligheder får vi ramt nogle af de mennesker, der er uden for pædagogisk rækkevidde, som er ligeglade med spirituskampagner og kontroller. Hvis det kan medvirke til, at vi får forhindret en ulykke eller to, så er det ret kærkomment, siger Erik Mather til DAGBLADET Roskilde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App