14.000 børn cyklede til skole i september

Ekstra mange børn tog cyklen i skole sidste måned efter en storstilet kampagne fra Cyklistforbundet og TrygFonden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

13.848.

Så mange børn tilbagelagde ruten mellem hjemmet og skolen på cykel i vores område i september. Det gjorde de som et led i kampagnen Alle Børn Cykler, som Cyklistforbundet og TrygFonden står bag.

Kampagnen er sat i søen for at få børnene ud af de osende biler og op på den mere miljøvenlige og sunde cykel. Og ifølge en analyse foretaget af Cowi, så får kampagnen faktisk flere børn op på jernhesten.

Normalt cykler hvert andet barn til skole i hverdagen, men under Alle Børn Cykler stiger det antal til mellem 70 og 80 procent, viser analysen.

Flere med cykelhjelm

Og der er også en sikkerhedsmæssige bonus: Endnu flere beskytter deres hoved med en cykelhjelm end normalt.

- I Alle Børn Cykler giver vi både point for at cykle i skole og for at huske cykelhjelmen, og på den måde understreger vi, at de to ting hører sammen i hverdagen, siger Christoffer Elbrønd, projektleder i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Pointene kan omsættes til lodder i en konkurrence om flotte præmier, så jo flere dage børnene cykler – og husker hjelmen – jo større er chancen for at vinde en præmie.

Vinderne i Region Sjælland blev fundet i 6. klasse på Søndre Skole i Holeby, 4.C. på Valdemarskolen i Ringsted og 2.A. på Holsted Skole i Næstved.

Alle Børn Cykler løb fra 5. september til og med 18. september.

Sådan cyklede skolebørnene i vores område